MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Majeranek dodawany jest najczęściej do dań mięsnych, zup i...
fot. PicturePartners/Getty Images

Czym zastąpić sól? Wybierz zioła. Oto rośliny, które wzmocnią smak potraw i pomogą na niestawność. Ograniczenie soli nie takie trudne

Majeranek

Majeranek dodawany jest najczęściej do dań mięsnych, zup i sosów sałatkowych. Roślina ta zawiera karwakrol i eugenol, które wykazują silne właściwości antyoksydacyjne, czyli chroniące komórki i tkanki przed szkodliwym działaniem wolnych rodników tlenowych. Majeranek charakteryzuje się działaniem przeciwbólowym, przeciwzapalnym, rozkurczającym i osłaniającym. Dzięki tym właściwościom wspomaga leczenie niestrawności, zgagi, wrzodów żołądka, a także zmian skórnych – trądziku i egzemy.

Zobacz również

Marcina Patyka nikt nie pokona w siłowaniu na rękę. Został wicemistrzem Europy!

Marcina Patyka nikt nie pokona w siłowaniu na rękę. Został wicemistrzem Europy!

Dr Irena Eris Żeglarskie Mistrzostwa Polski Kobiet – olimpijka z Tokio najlepsza

Dr Irena Eris Żeglarskie Mistrzostwa Polski Kobiet – olimpijka z Tokio najlepsza

Polecamy

Chodakowska i Dec jak Marilyn Monroe! Zdecydowały się na dawne połączenie modowe

Chodakowska i Dec jak Marilyn Monroe! Zdecydowały się na dawne połączenie modowe

Policjanci z Chojnic szukają świadka potrącenia rowerzysty

Policjanci z Chojnic szukają świadka potrącenia rowerzysty

W Brusach będzie strefa kibica

W Brusach będzie strefa kibica