MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Maliny są źródłem kwasów owocowych, które pobudzają...
fot. nicoletaionescu/getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Łagodzą objawy niestrawności

Maliny są źródłem kwasów owocowych, które pobudzają wydzielanie soków trawiennych, a tym samym zmniejszają objawy niestrawności, w tym ból brzucha, zgagę, wzdęcia i nudności. Dodatkowo duża zawartość błonnika sprawia, że spożywanie tych owoców reguluje rytm wypróżnień, a także zapobiega powstawaniu zaparć.

Zobacz również

Zaostrza się antydopingowy konflikt: WADA oskarżyła USADA o podwójne standardy

Zaostrza się antydopingowy konflikt: WADA oskarżyła USADA o podwójne standardy

Niebezpieczne zdarzenie na DW 432. Samochód ciężarowy wjechał do rowu

Niebezpieczne zdarzenie na DW 432. Samochód ciężarowy wjechał do rowu

Polecamy

Polska jak Niemcy. Większość ósmoklasistów wybiera szkoły zawodowe

Polska jak Niemcy. Większość ósmoklasistów wybiera szkoły zawodowe

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami

Obłoki srebrzyste nad Silnem zatrzymane w kadrze

Obłoki srebrzyste nad Silnem zatrzymane w kadrze