Konkurs kulinarny i Jarmark Kaszubski to świetna okazja, aby pochwalić się swoimi umiejętnościami i pomysłami. Aby wziąć udział w konkursie należy spełnić następujące kryteria:
Potrawa musi być przygotowana z użyciem owoców runa leśnego (np. jagody, grzyby).
Przepis musi posiadać co najmniej 25-letnią tradycję.
Każdy z uczestników musi posiadać przepis przygotowanej potrawy..
Uczestnicy mają możliwość przygotowania tylko jednej potrawy konkursowej.
Uczestnicy przygotowują potrawy do degustacji dla obu jury (łącznie 14 porcji).
Uczestnicy wydają potrawy do degustacji od godziny 11.00.
Każdy uczestnik jest zobligowany do tego, by potwierdzić swój udział podając imię i nazwisko lub nazwę organizacji, miejscowość oraz nazwę potrawy:
a)
Osobiście w Chacie Kaszubskiej w Brusach-Jagliach,
b)
Elektronicznie: [email protected]
c)
Telefonicznie: 52 398 3202.
Potwierdzenia udziału należy dokonać do 26 lipca do godz. 18.00.
Uczestnicy we własnym zakresie dbają o wygląd estetyczny miejsca prezentacji potrawy.
Organizator zapewnia
·
naczynia i sztućce do degustacji,
·
stoły, namioty.
W konkursie przewidywane są nagrody rzeczowe ufundowane przez Lokalną Grupę Działania „Sandry Brdy”.
Osoby do kontaktu: Weronika Synak i Krzysztof Gradowski, tel. 52 398 3202
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?