Panie miały za zadanie przygotować w ciągu 75 minut drożdżówkę, zupę ziemniaczaną i sos śledziowy wg tradycyjnych przepisów. Receptury pochodziły z nowo wydanej książki kucharskiej „Smaki Kaszub” autorstwa Zyty Górnej - Prezes Stowarzyszenia Kobiet Zgorzałego.
Jury, któremu przewodniczyła wspomniana autorka książki, postanowiło o zwycięstwie drużyny reprezentującej Jastrzębią Górę, przyznając jej tytuł Arcymistrza Kulinarnego ZKP. Mistrzyniami Kulinarnymi zostały panie z Brus. Tytuł Wicemistrzyń zdobyły przedstawicielki Chmielna. Brusy reprezentowały: Jadwiga Kobus, Anna Kamrowska i Celina Cysewska.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?