MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podroby w wielu krajach nie mają zbyt dobrej opinii,...
fot. 123rf

Podroby w kuchni. Czy warto je jeść? Jakie witaminy i mikroelementy zawierają? Przykłady przepisów

Czym są podroby?

Podroby w wielu krajach nie mają zbyt dobrej opinii, niektórzy nie określają ich nawet mianem mięsa. Jednak te części zwierząt również mają swoich fanów. Są to narządy wewnętrzne zwierząt (zarówno drobiu jak i ssaków), które nadają się do przgotowania i zjedzenia jako posiłek. Jakie są rodzaje podrobów? Do tej grupy zaliczyć możemy:

- wątroby,
- serca,
- mózgi,
- nerki,
- języki,
- żołądki,
- flaczki.

Zobacz również

,,Głos Persefony" ten spektakl będzie można zobaczyć na Stacji Szamocin

NOWE
,,Głos Persefony" ten spektakl będzie można zobaczyć na Stacji Szamocin

Warsztaty z kombinezonem geriatrycznym
Materiał informacyjny

Warsztaty z kombinezonem geriatrycznym

Polecamy

Przegląd tygodnia od 12.05 w Chojnicach

Przegląd tygodnia od 12.05 w Chojnicach

Za chwilę Międzynarodowa Stacja Kosmiczna przetnie tarczę księżyca. Głowy do góry!

Za chwilę Międzynarodowa Stacja Kosmiczna przetnie tarczę księżyca. Głowy do góry!

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało