Rozpoczął się sezon turniejowy boulle. Inauguracyjny turniej o puchar Zakładów Mięsnych Skiba zgromadził 20 drużyn m.in. z Człuchowa, Starogardu Gdańskiego, Bydgoszczy, Kwidzyna i Gdańska. Chojnice reprezentowały drużyny Chojnickiego Towarzystwa Polsko - Francuskiego. Rozgrywki odbywały się systemem szwajcarskim. Wszystkie pary dobrane zostały więc komputerowo. Każda drużyna zagrała w sześciu meczach. Najlepsza była drużyna Młodych Wilków Gdańskie Boulle. Na drugim miejscu znalazła się drużyna Host Gdańskie Boulle. Trzeci na podium stanęli Słomińscy z Bydgoszczy. Czwarte miejsce przypadło chojniczanom, Eugeniuszowi i Michałowi Płotce. Kolejne pozycje zajęli: Młodzi Chojnice (Winicjusz Szyszka, Marcin Idzikowski), Czejur Chojnice (Czesław Selke, Marian Panek), Świstak Starogard Gdański oraz Szerszenie Gdańsk Boulle.
Maksym Chłań: Awans przyjdzie jeśli będziemy skoncentrowani
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?