MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szpinak i szczaw są źródłem szczawianów, które mogą zaburzać...
fot. pixabay.com/Showmeyourflowers

Warzywa to istotny element diety, niektóre wymagają jednak obróbki. Zobacz, których warzyw nie można jeść na surowo

Szpinak

Szpinak i szczaw są źródłem szczawianów, które mogą zaburzać pracę serca, wchłanianie minerałów, a także powodować niedobory witamin. W niektórych przepisach pojawia się surowy szpinak, zjedzony w niewielkich ilościach nie powinien szkodzić, zaleca się jednak gotowanie liści. Zwłaszcza że w tej wersji mają więcej wapnia i żelaza, niż w pierwotnie.

Zobacz również

Przegląd prasy z Drezdenka w czerwcu

NOWE
Przegląd prasy z Drezdenka w czerwcu

Przegląd czerwca w Bukownie

NOWE
Przegląd czerwca w Bukownie

Polecamy

Latem rośnie liczba zatruć pokarmowych. Uważaj na to co jesz i pijesz

Latem rośnie liczba zatruć pokarmowych. Uważaj na to co jesz i pijesz

Dzieci rodzi się u nas coraz mniej. Jak naprawić tę statystykę?

Dzieci rodzi się u nas coraz mniej. Jak naprawić tę statystykę?

Przez lata grał w „Jaka to melodia”. Co teraz robi Robert Osam?

Przez lata grał w „Jaka to melodia”. Co teraz robi Robert Osam?